• Je bestelt je sieraad en voldoet de betaling via ideal, bankoverschrijving of paypal.
  • Je print de opdrachtbevestiging 2x uit. 1x voor jezelf om te bewaren en 1x om in de envelop bij de herinnering te doen, zodat wij weten bij welke opdracht deze as hoort.
  • Zodra wij de herinnering hebben ontvangen, ontvang je een ontvangstbevestiging per mail
  • De opdracht zal voor je gemaakt gaan worden.
  • Nadat de opdracht gereed is, zal deze met de aangetekende post verzonden worden.
  • Op de dag van bezorgen ontvang je een link waarop je kan zien hoe laat het pakketje ongeveer bij jou wordt aangeboden en je mag tekenen voor ontvangst.

FAQ’s

Hoe wordt de as verwerkt in glas?
Tijdens het branden van de kraal wordt het glas vloeibaar. De as wordt tussen 2 lagen gesmolten glas verwerkt, wat soms een prachtige luchtbelvorming tot resultaat geeft. Er kan as verwerkt worden van 1 persoon of meerdere personen. De as wordt dan apart of gemengd verwerkt.

Kan er ook zand verwerkt worden in een massieve kraal?
In een massieve kraal is het ook mogelijk om in plaats van as, zand te verwerken. Tijdens het branden van de kraal wordt het glas vloeibaar. Het zand wordt tussen 2 lagen gesmolten glas verwerkt.

Wat voor zand kan er verwerkt worden?
In het glas kan het zand uit verschillende locaties worden verwerkt Denk bijvoorbeeld aan zand uit het land van herkomst, zand uit de eigen achtertuin, zand van een graf op de begraafplaats of zand van het strand uit je favoriete vakantieland. Ieder zandkorreltje heeft zijn eigen structuur en kleur en kan dus ook een ander resultaat geven tijdens het verwerken in massief glas.

Kunnen er ook andere materialen dan as of zand verwerkt worden in een massieve kraal?
Alle andere herinneringen dan as en zand zijn niet mogelijk om te verwerken in een massieve kraal , omdat deze verbranden tijdens het verwerkingsproces en er niets van over blijft. Deze herinneringen zijn wel te verwerken in een holle kraal. De herinnering wordt verwerkt in een holle kraal, welke afgewerkt wordt met sterling zilver, of een medaillon van RVS met een holle ruimte.

Welke herinneringen kunnen allemaal verwerkt worden in een holle kraal of bedel?
De holle kralen, bedels of medaillons kunnen gevuld worden met bijvoorbeeld de volgende herinnering:
as, zand, stukje stof van bijvoorbeeld een stropdas of ander favoriete kledingstuk, haarlokje, melktandje, onderdelen van het binnenwerk van een horloge, gedroogde bloemblaadjes, pailletjes of kraaltjes, schelpjes, steentjes, veertjes, plukje vacht van een huisdier, paardenhaar, etc.

Hoe groot mag de herinnering zijn om in een holle kraal of bedel te verwerken?
De herinnering die verwerkt mag  worden in een holle kraal of bedel mag niet groter zijn dan 4,5 mm, omdat deze door het kraalgat van de kraal of bedel moet passen.

Waar moet ik op letten bij  een holle kraal of bedel?
Een holle kraal of bedel kan ik niet 100% afsluiten. Dus vloeistoffen of de as kunnen niet in een holle kraal of bedel verwerkt worden. As kun je wel in een massief kraal of bedel verwerken.
De holle kraal of bedel is spatwaterdicht. En is niet geschikt om te dragen tijdens douchen, zwemmen, afwassen of saunabezoek, etc.

Waar moet ik op letten bij het aanleveren van een haarlokje?
Het haarlokje of plukje van een vacht worden verwerkt zoals het aangeleverd wordt. Glas werkt als een vergrootglas en zal dus alle onzuiverheden uitvergroten. Zorg er dus voor dat je het haarlokje of plukje vacht schoon aanlevert.

Hoeveel as is er nodig om een gedenksieraad te laten maken?
Een theelepeltje as is voldoende. Wat overblijft krijg je uiteraard weer retour.

Hoe weet ik zeker dat er geen as van anderen in mijn sieraad komt?
Op het moment dat ik de as mag ontvangen, krijgt iedere opdracht een eigen laatje. In dit laatje gaat de as en het bestelformulier en aan de buitenzijde van het laatje wordt een etiket met naam en referentienummer geplakt. Iedere opdracht wordt afzonderlijk afgewerkt alvorens aan een nieuwe opdracht te beginnen. Na iedere opdracht wordt mijn werkplek gereinigd, zodat deze weer schoon is voordat ik aan een nieuwe opdracht begin.

Hoe stuur ik de as of een andere herinnering op?
Nadat de bestelling is afgerond maak je een afdruk van de opdrachtbevestiging en voegt deze samen met een klein zakje met as in een stevige envelop en stuurt deze naar:

Herinnering in Glas
t.a.v. Irma van Tilburg
Wijbosscheweg 12a
5482 EC Schijndel

Controleer of op deze opdrachtbevestiging je naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en emailadres is ingevuld en goed is geschreven. Zodat dit gebruikt kan worden om de bestelling naar op te sturen als het klaar is.

Met welke post kan ik de herinnering het beste versturen?
Het beste kun je de herinnering met de aangetekende post versturen. Bij het postkantoor ontvang je een verzendbewijs met daarop een track en trace code waarmee je de envelop kunt volgen. Aangetekende post wil zeggen dat wij moeten tekenen voor ontvangst en dat bij afwezigheid de post niet bij de buren o.i.d. wordt bezorgd. Maar dat de postbode de volgende dag terug komt om het nogmaals aan te bieden.

Tip: Regel thuis je verzending online, via  https://jouw.postnl.nl/versturen/details , geef je pakket af bij Post NL.

Hoe kan ik de herinnering netjes en veilig versturen?
Het beste kun je de herinnering versturen in een gripzakje. Indien je geen gripzakje hebt, of een ander zakje of doosje om de herinnering op een nette en veilige manier te versturen, laat me dat dan even weten.  Op verzoek stuur ik je een gripzakje toe.

Ik vind het geen prettig idee om de as per post te sturen, mag ik deze ook komen brengen?
Dat is uiteraard geen probleem, dat mag natuurlijk altijd. Maak daarvoor even een afspraak zodat je zeker weet dat wij aanwezig zijn en de tijd voor je kan nemen. Wij zijn te bereiken op irma@herinneringinglas.nl of 06-10235866 (Whatsapp of SMS).

Hoe weet ik dat mijn envelop met de herinnering erin is ontvangen?
Per mail ontvang je een ontvangstbevestiging zodra de opdracht met de herinnering bij ons is ontvangen. Zodra het sieraad gereed is zal deze per aangetekende post worden verstuurd naar het opgegeven adres. Je ontvangt een email van deze verzending, waarin de track en trace code wordt vermeld en je het pakketje kunt volgen.

Wat is de levertijd?
De levertijd is ca. 4 à 5 weken. De opdrachten zullen in volgorde van binnenkomst worden gemaakt. Heb je een speciale datum waarop je graag het sieraad zou willen dragen en dus eerder nodig hebt dan de standaard levertijd. Neem dan even contact met ons op, zodat we kunnen bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Hoe weet ik wanneer het sieraad klaar is?
Op het moment dat het sieraad klaar is, ontvang je hier per mail een bericht van. Afhankelijk van wat we hebben afgesproken maken we een afspraak zodat je het sieraad kan ophalen, of wordt het sieraad met de post naar je toe gestuurd.
Indien gekozen is voor versturen, zal de bestelling met de aangetekende post worden verstuurd. Je krijgt per mail een code waarmee je de envelop kunt volgen en op de dag van bezorgen ontvang je een link waarop je kan zien hoe laat de envelop ongeveer bij jou wordt aangeboden en je mag tekenen voor ontvangst.

Kan het sieraad gemaakt worden terwijl ik er op wacht of mag ik meekijken tijdens het maken?
Helaas is dit niet mogelijk. Om geconcentreerd de sieraden te kunnen maken, werk ik  alleen, in alle rust en stilte. Tijdens het maken van de sieraden wordt het glas gesmolten in een vlam van ca. 1600 graden en wordt na vervaardiging meteen in een speciale oven gelegd om de ontstane spanning uit het glas te halen. Deze computer gestuurde oven koelt de kralen weer terug naar kamertemperatuur. Dit proces neemt een uur of 6 in beslag. Hierdoor is het eindresultaat aan de brander dan ook niet zichtbaar.

Kan een gevallen as-sieraad gerepareerd worden?
Indien je het glas hebt laten vallen, kan het zijn dat het kapot is gegaan. Helaas kan dit niet gerepareerd worden. Het glas kan namelijk niet weer opgewarmd worden.

Kan ik mijn as-in-glas sieraad ruilen of retourneren?
Nee, dat gaat niet. Het sieraad is speciaal voor jou, in opdracht, gemaakt. Het herroepingsrecht is hierbij wettelijk uitgesloten. 

Zijn alle prijzen op deze site in- of exclusief BTW?
Alle genoemde prijzen op de website www.herinneringinglas.nl zijn inclusief 21 % BTW

Als ik een sieraad bestel wordt daar dan een ketting bij geleverd?
Alle sieraden worden geleverd zonder ketting. Indien er een ketting bijgeleverd wordt staat dit specifiek erbij vermeld.

Overig:
De kleuren kunnen op een beeldscherm en op drukwerk anders over komen dan de kleuren op de kraal.
Wij streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit en service. Toch kan het voorkomen dat u niet tevreden bent over onze producten of diensten. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij proberen altijd om, in overleg met u, uw klacht op de juiste manier op te lossen.

Start typing and press Enter to search